Moritz Cursa Moritz Sant Antoni Moritz Cursa Moritz Sant Antoni

10 CLAUS PER MILLORAR EL TEU RENDIMENT

FISIOTERÀPIA HEILSA

Els amics d'Heilsa que col·laboren a la Cursa Moritz Sant Antoni fent el servei de massatge al final de la Cursa, ens donen les claus per millorar el teu rendiment.

RENDIMENT

El rendiment esportiu és la relació entre els mitjans que es fan servir per aconseguir l’objectiu i el resultat final. A continuació, us donem les claus a tenir en compte per millorar el vostre rendiment esportiu:

1. UNA BONA ALIMENTACIÓ:

Seguir una alimentació saludable i variada ens aporta tots els nutrients necessaris per al correcte exercici esportiu. Des de Clínica HEILSA et recomanem acudir a un nutricionista esportiu per valorar el teu cas i proporcionar-te les millors pautes a seguir.

2. UNA CORRECTA HIDRATACIÓ:

La deshidratació augmenta considerablement el risc de patir lesions i disminueix el nostre rendiment esportiu. Cal hidratar-se sempre abans de l'inici de l'activitat i durant ella, per prevenir la deshidratació i la pèrdua de sals minerals.

La hidratació ha d'estar basada en: tipus d'activitat física, durada, intensitat, aspectes metabòlics individuals i estació de l'any.

Una pauta general és beure uns 2L de líquid al dia, però cal adaptar aquest consell per personalitzar-lo segons la persona i la pràctica esportiva.

3. ADAPTAR L'HORARI DE MENJARS I L'ENTRENAMENT:

Hem d'adaptar els horaris dels àpats als entrenaments amb l'objectiu que la digestió interfereixi en la nostra pràctica esportiva. Cal esperar un mínim de 3 hores des del menjar, més encara si ha estat copiós o alt en greixos.

4. DISCIPLINA:

Crear un hàbit d'entrenament ens ajudarà a no desistir als nostres entrenaments. S'han de crear hàbits que facin més fàcil voler sortir a entrenar. I, sobretot, marcar objectius a curt termini i mitjà que et permetrà complir les expectatives i no caure en el desànim.

5. ENTRENAMENT DE FORÇA:

Encara que el teu esport sigui el runnig, és important fer entrenaments 1-2 vegades per setmana de força i CORE per enfortir tot el cos i prevenir lesions.

6. PREVENCIÓ DE LESIONS:

“Escolta” el teu cos des de l'inici, tant en fer els entrenaments com en els moments de descans. Segons vagi augmentant la teva experiència a l'esport podràs ser capaç de reconèixer diferents estats de fatiga i sobrecàrrega muscular.

Per això sempre és molt important posar-se en mans d'un entrenador i un fisioterapeuta perquè et puguin guiar correctament.

7. FIXAR OBJECTIUS A CURT-MIG-LLARG TERMINI:

La part més important per no caure en el desànim i la frustració. Has de ser conscient de fins on és capaç d'arribar el teu cos en relació amb el temps d'entrenament. Per això, és molt important plantejar-se uns objectius reals segons l'estat físic.

8. DESCANS:

Tan important és l'entrenament com el descans i la recuperació, ja que això ens permetrà seguir la progressió lògica i positiva. Has de deixar un temps de descans i recuperació perquè els teus músculs puguin estar al 100% el dia d'entrenament següent.

Mai va ser més cert el: “A VEGADES MENYS ÉS MÉS”. És millor fer entrenaments de qualitat abans que un excés de quantitat.

9. MASSATGE DE DESCÀRREGA:

És una modalitat del massatge que té com a finalitat principal preparar els teixits del teu cos per fer un esforç esportiu important, i de passada, recuperar i/o prevenir les lesions que puguis arribar a patir durant l'entrenament o la competició. Et recomanem acudir a un fisioterapeuta per poder fer correctament el tractament de descàrrega.

10. GAUDEIX:

La clau per millorar el rendiment esportiu és gaudir de l'esport que esteu fent en tot moment. El nostre cos està fet per moure's, gaudeix-ne! Gaudeix de cada entrenament, de cada cursa, de cada paisatge i, sobretot, del teu cos.Si necessites la nostra ajuda com a especialistes en fisioteràpia esportiva, sol·licita'ns una cita prèvia al nostre centre de Sarrià. Pots trucar-nos per a més informació al 93 546 51 92 o contactar-nos via Whatsapp al 674 282 232.

PATROCINADORS OFICIALS CURSA MORITZ ST.ANTONI 2023
Moritz Més Esport Menys Miopia
Ajuntament de Barcelona Federació Catalana d'Atletisme Atlètic Club Esport i Natura Salesians de Rocafort Esportiu Rocafort Calàbria 66 Penya Barcelonista l'Eixample Comissió Festa Major Diputació de Barcelona
Barcelona Voluntària El Racó de l'Agüir OXD Club ProAm Clinica Heilsa Anna Subirats De Veí a Veí Imatge de l'esport Magda Flor ChampionChip Powerade Aneto
Cursa Moritz St. Antoni 2023 ®
Avis legal | Política de Privacitat |Política de Cookies | Contacte amb l'organització
Programació web - Disseny web