Com preparar-te per una 10K?

Quatre claus per un entrenament de qualitat

Quantitat vs. Qualitat
Quan pensem en un entrenament, apareixen aquests dos conceptes que van molt units per tal de trobar l’equilibri per preparar-nos per una carrera. Per una banda, és molt important acumular quilòmetres i així posar a punt el nostre cos, però també és important que el nostre entrenament sigui de qualitat. Et presentem quatre claus perquè puguis optimitzar al màxim els teus entrenaments:

1) Temperatura
Els factors meteorològics poden fer que el teu entrenament sigui tot un èxit o un fracàs absolut. Tingues en compte la previsió del temps. En funció de la temperatura necessitaràs des d’una jaqueta polar fins a la crema solar.

2) Hidratació
Durant el teu entrenament pot ser que no passis per cap font potable. Així com a les curses hi ha les zones d’avituallament, recorda d’emportar-te una ampolla d’aigua per tal de mantenir-te hidratat.

3) Calçat
No cal que facis una gran inversió en unes sabatilles d’última generació, però sí assegura’t que en fas servir unes que s’ajustin bé al peu per fer una trepitjada estable i que tinguin un bon sistema amortidor.

4) Tècnica
Cal que adaptis la técnica a les exigències del terreny. No és el mateix córrer per l’asfalt que fer-ho per alta muntanya. Establint ritmes de velocitat, controlant la força i la resistència faràs que l’entrenament sigui més eficaç.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *